miercuri, 1 octombrie 2014

Romania pitoreasca.Despre vot si votanti.

Desi in genere opinia publica e de acord in privinta politicienilor ca si in privinta popilor gratulandu-i cu stramosescul ''dracu' sa ii ia de hoti pe toti''  cand se apropie alegerile romanul se simte obligat sa isi aleaga un favorit. Cam ca la fotbal la Campionatul Mondial unde nu participam dar alegem cate o echipa cu care sa tinem. Asa si in politica, nu ca ar conta , dar X-ulescu/a parca e mai putin hot.
 Si dai si lupta cu pasiune, cu argumente si contraargumente de parca ar avea cea mai mica importanta.
Am avut guvernari din tot spectrul politic , de la cripto comunismul Iliescian, trecand prin gluma sinistra numita CDR si  debandada PDL pana la aberatia dogmatica de tipul Jumate om pe jumatate de iepure schiop  pe numele de domnisoara USL. De fiecare data  a fost pe modelul la vremuri noi, tot noi. Comisioanele au fost mai mari decat contractele, legile s-au dat cu dedicatie de am ajuns sa schimbam  sistemul in educatie si sanatate de 3 ori pe an dupa cum era nevoie la bugetul personal al unuia sau altuia, achizitiile publice s-au facut cu larghete ca in Belgravistan si lista poate continua.
Dar tot acest dezastru neasumat de nimeni  inca reprezinta doar varful de iceberg.  Chiar si la proportiile astea vorbim in fond de fosti soferi ,  pseudo doctoranzi, matrozi beti sau comunisti din linia a treia a partidului adica de gainari pretandu-se la gainarii. Jalea mare este ca pentru a fi lasati sa se desfasoare nestingheriti TOTI acesti indivizi si prin TOTI  includ clasa politica  in intregime au permis ca deciziile majore pentru tara asta sa fie luate la Bruxelles si de catre FMI. Si am vazut ce bine ne merge cu directive date de organisme financiare care au tarat in dezastru atatea si atatea tari.
Dar noi inca ne intrebam cine e mai putin hot aici in ograda noastra,  nu reusim sa vedem padurea din cauza acestor buruieni care ne blocheaza de 24 ani vederea.
Acceptam  termeni aberanti precum ''liberalizarea pietei energiei'' . Ce liberalizare? Energia si gazele nu sunt ca la firmele de telefonie mobila, nu imi convine ma mut la altul. Este doar o forma mascata de a spune de acum va cerem cat vrem noi, doar avem monopol. Acceptam sa platim pe litrul de benzina 1.24 euro ca asa e in UE. Serios? Si in Germania tot cu 250 de euro e platit  baiatul de la pompa? Tot cu 1000 de euro maximum contabila?
Am ajuns sa fim mana de lucru ieftina precum chinezii dar sa platim totul precum germanii.
Si noi inca credem ca avem libertate si democratie pentru ca nu-i asa, odata la  4-5 ani putem sa il alegem pe ala mai putin hot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu